Praten over Crooswijkerzand

De plannen op het zand

Omdat de zandvlakte in Nieuw-Crooswijk voorlopig toch niet bebouwd wordt, is er een zoektocht gaande naar een tijdelijk alternatieve bestemming. Alle omwonenden mogen hun zegje doen.

Door Nathalie Blom

KRALINGEN-CROOSWIJK – Na-dat kunstenaar Ron Blom het braakliggende terrein Crooswijkerzand gekraakt had, is het nu aan de beurt van de bewoners. Dinsdag 19 november was er een bijeenkomst om te bedenken wat er met het gebied moet gebeuren.

‘HET MOET EEN TOEGANKELIJK PROJECT VOOR IEDEREEN WORDEN’
“Er waren wel vijftig à zestig mensen aanwezig”, vertelt de kunstenaar blij. “Dat is heel goed want ik wil echt dat het iets voor en door bewo- ners wordt. Voor je het weet worden er werkgroepen en commissie opgesteld en zitten we vast aan een vergadercultuur. Dat is veel te besloten en dat is niet de bedoeling. Ik zal mijn best doen om het zo toeganke lijk mogelijk te houden.” Tijdens de avond was het even aftasten maar als snel ontdooiden de Crooswijkers en werd er enthousiast gereageerd. “De bewoners willen vooral een rustig en natuurachtig gebied. Er zijn een stuk of twaalf mensen waarmee we dit idee verder gaan uitwerken om te kijken wat de mogelijkheden zijn.” De gemeente vindt het een goed initiatief en doet haar best om te kijken of er geld voor vrij gemaakt kan wor-den. “Dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn. We gaan ook onderling kijken wie wat kan betekenen. Zo wordt het echt een project van iedereen. Bewoners kunnen nog steeds mee doen.”

␣ Voor meer informatie http://www.crooswijkerzand.nl.

CRZ_HNO_HNOK-1-01_131127_1

kunstenaar

Geplaatst in nieuws

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: