Crooswijk bestookt met zaadbommen

MEI 18 2015

BRAAKLIGGENDE STUKKEN GROND IN HET ROTTERDAMSE CROOSWIJK ZIJN MAANDAG INGEZAAID MET VELDBLOEMEN. HET GAAT OM EEN ACTIE VAN NATUURMONUMENTEN OM MEER BLOEMEN IN DE STAD TE KRIJGEN.

De actie van Natuurmonumenten begon met een brief van Dyanthe de Boer. Zij is onderwijzeres op de Heijbergschool in de Rotterdamse wijk Terbregge. Leerlingen hadden haar gevraagd waarom er zo weinig bloemen in de stad groeien.

Natuurmonumenten reageerde met een landelijke actie. Juf Dyanthe en haar klas mochten op de Paradijslaan in Rotterdam-Crooswijk de actie starten met het gooien van ballen aarde met daarin de bloemzaden.

Voorlopig vindt de actie plaats in de vijf grote steden, maar wordt deze in de komende jaren uitgebreid. Kinderen die lid zijn van het project OERRR van Natuurmonumenten krijgen zelf zakjes zaad om zaadbommen te maken.


Video RTV Rijnmond

Volgens Natuurmonumenten is het zaaien van veldbloemen goed voor de natuur. Het trekt bijen en vlinders aan die weer als voedsel voor andere dieren dienen.

De Rotterdamse schoolkinderen komen in de zomer terug om hun bloemenveld in Crooswijk te bekijken en bloemen te plukken.

Via: RTV Rijnmond

rijnmond_offline

Oerrr

kunstenaar

Geplaatst in nieuws
%d bloggers liken dit: