PERSBERICHT: NL Doet Aftrap Crooswijkerzand groot succes

Crooswijk, Rotterdam | 27 maart 2014
image

Op zaterdag 22 maart van 12.00-17.00 organiseerden bewoners uit Nieuw-Crooswijk tijdens de landelijke NL Doet campagne de aftrap ‘Spelen en Tuinieren op Crooswijkerzand’. Vergezeld van een stralend zonnetje hebben zo’n 50 buurtbewoners en vrijwilligers flink wat klussen geklaard: een boomstamspeeltuin gezaagd, bankjes van pallets getimmerd, de eerste boompjes geplant, en kruiwagens puin verwijderd.

De NL Doet actie van de bewoners die het initiatief namen was een groot succes en één van de grotere klussen die in Rotterdam bij NL Doet waren aangemeld. Crooswijkerzand werd symbolisch geopend door buurtbewoner Paulette Verbist, tevens Gebiedscommissielid namens de PvdA. Samen met haar buren plantte Paulette de eerste twee fruitbomen.

Ook de kinderen hebben flink meegeholpen op 22 maart. Samen met Stichting Steensoep hebben zij een heerlijke groentensoep bereid voor alle vrijwilligers, de groenten verzamelden zij in de buurt. En Buurtlab zorgde er met de kinderen voor dat de eerste moestuin van 1m2 een feit is op Crooswijkerzand.

De vlakte van 1,5 hectare zal de komende maanden verder worden ingericht op basis van de plannen en tekeningen die de bewoners hebben gemaakt. Zij hebben daarbij hulp gekregen van studenten van het Wellant College. Bent u benieuwd naar de plannen en wilt u meedenken en meewerken aan de verdere inrichting van Crooswijkerszand? Meld u zich dan via http://www.facebook.com/crooswijkerzand.

CRZnldoet CRZnldoet2 IMG_0818

Geplaatst in evenementen, nieuws

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: