CROOSWIJKERZAND ontwikkelsessie 4

datum: 11 februari 2014
lokatie: Huys te Krooswijck
CROOSWIJKERZAND ontwikkelsessie 4
Een mooie vierde bijeenkomst van de werkgroep.
Helaas waren er vijf mensen verhinderd om te komen.
Kort is de voortgang besproken en dat we binnenkort een contactpersoon bij stadsbeheer hebben die  met ons mee kan denken over onderhoud en beheer van de CROOSWIJKERZAND.
We hopen dan meer duidelijkheid te krijgen over de oplevering van de CROOSWIJKERZAND. Maar het is minstens zo belangrijk om van begin af aan samen met Stadsbeheer na te denken over inrichting, onderhoud en beheer.
We hebben een rondje gedaan waarin iedereen vertelde welke vorderingen gemaakt zijn en welke vragen er de afgelopen week boven tafel gekomen zijn.
Arda vertelde nog kort over onze aanvraag bij NLdoet en de aftrap van de CROOSWIJKERZAND op zaterdag 22 maart. http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=6403259
Er is besproken dat Ivo een opzet maakt voor de presentatie voor de deelraad en de bewoners op 25 februari. De andere mensen uit de groep kunnen deze aanvullen.
Ron zoekt nog wat leuke stukjes film bij elkaar om het proces te illustreren. En Ton heeft materiaal van het dempen van de vijvers.
Daarna hebben we een vlekkenplan gemaakt op de plattegrond van de Crooswijkerzand. Het leek ons een goed idee om de Vlindertuin met wilde bloemen zoveel mogelijk langs de hekken bij de nieuwbouw te leggen. Verder worden de activiteiten verspreid over de vlakte. Volleybal, spelen, moestuinieren,…
Bij de knoop van wandelpaden, in het centrum van het gebied,  willen we bankjes van boomstammen plaatsen met uitzicht op de moestuin.
De wandelpaden lopen ook zoveel mogelijk door en langs de verschillende programma’s.
De studenten van het Wellantcollege zijn op basis van ideeën van de werkgroep aan het ontwerpen gegaan. Op 10 maart zijn deze ontwerpen klaar. Zou leuk zijn als we met een groep bewoners bij de presentatie van de ontwerpen aanwezig zijn. Ik moet nog uitzoeken of dat ook op 10 maart is en hoe laat.
Voor de presentatie van dinsdag 26 februari is afgesproken dat Ron een inleiding doet, waarna er per werkgroep een korte toelichting gegeven kan worden.
We sluiten dan af met vragen van en aan de zaal.
We zoeken mensen die actief mee willen helpen bij inrichting, uitvoering en onderhoud van het project, maar ook bestuurders en ambtenaren die ons willen ondersteunen nadat de deelgemeente opgeheven is.

kunstenaar

Geplaatst in evenementen, nieuws

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: