CROOSWIJKERZAND ontwikkelsessie 2 ‘de waarden en de plek’

datum: 14 januari 2014
lokatie: Huys te Krooswijck

CROOSWIJKERZAND ontwikkelsessie 2   ‘de waarden en de plek’

De werkgroep komt voor de tweede keer samen om na te denken over de plek en de waarden die zij daar graag terugziet.
De groep heeft twee gasten uitgenodigd. Edward Boele van Buurtlab en Koen Blom van het Wellantcollege versterken de vergadering met hun kennis en ervaring.
Edward vertelt over de makkelijke moestuinen van Buurtlab en over Ravottuh. Buitenspelen in de natuur. Hij stelt dat een kind pas goed gespeeld heeft als het vies thuis komt.
Koen vertelt iets over zijn opleiding Urban Green Development en op welke wijze hij en z’n mede-studenten de werkgroep gaan versterken met kennis en ondersteuning bij het inrichten van de openbare ruimte.
Koen en z’n collega’s helpen met het uitwerken van de plannen en het maken van een begroting. Ze hebben kennis  en ervaring met planten en materialen.
Na een korte kennismaking denkt de werkgroep na over de waarden die zij willen creeeren en terugzien in het gebied.
De volgende waarden zijn benoemd: rust, relaxed, ontmoetingsplek, diverse doelgroepen (kinderen, ouderen, minder mobielen), natuurlijk, groen, zitten/verblijven (bv. op boomstam), water, gras, eetgroen.
Tijdens de koffiepauze werd er druk doorgepraat door leden van de werkgroep. Op basis van de eerder benoemde kernwaarden zijn functies benoemd die een plek zouden kunnen krijgen in het gebied.
Afgesproken is dat er in kleine groepjes doorgewerkt wordt aandoe onderdelen: moestuin en kruiden, padennetwerk, gras en zitten/ontmoeten, bloemen- en vlindertuin, activiteitenprogramma.
Tijdens de volgende bijeenkomst op 28 januari worden deze ideeën uitgewerkt in een vlekkenplan. Plannen worden concreet en krijgen een plek op de plattegrond.
De bewoners, de plek met haar natuurlijke aanleidingen (waterbron), omgeving, en de mogelijke kosten voor onderhoud en beheer van de plek zijn de randvoorwaarden voor het plan.

IMG_9291©RonBlom_1500

IMG_9290©RonBlom_1500

kunstenaar

Geplaatst in evenementen, nieuws

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: